Kitapla_GD_Final_1

İlk kez TÜYAP 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda (2018) satışa sunulan Mürsel Çavuş’un hazırladığı Yaratıcı Yazarlık Defteri, online satış kanallarında yerini aldı. Yitikülke Yayınları’ndan çıkan kitap, 30 Kasım itibarıyla tüm kitapçılarda olacak.

İyi yazmak, kendini iyi ifade edebilmek artık sadece yazarların değil, herkesin edinmesi gereken bir beceri. Hepimizin sosyal medya hesapları var. Hepimiz tanıtım yazıları, bilgilendirme notları, mesleki makaleler yazıyoruz. Roman, öykü, şiir yazmak da birçok kişinin hayalini süslüyor. Bu yüzden herkesin yazma becerisini geliştirmeye ihtiyacı var. Bu defter, içindeki sistematik sorularla üç ay içinde kullanıcılarına yazma becerisini geliştirmeyi vaad ediyor.

Bu defteri kullananlar;
• Her gün yazma alışkanlığı kazanacak.
• Farklı konu başlıklarında yazarak yaratıcılıklarını geliştirebilecek.
• Hangi türü (biyografi, şiir, öykü, deneme) sevdiklerini bulabilecek.
• Geliştirilmesi gereken yönlerini keşfedecek.
• Her bir soruyla, kurgu dinamikleri hakkında pratik yapacaklar.

Mürsel Çavuş bu defteri hazırlama fikrinin nasıl doğduğunu şu şekilde özetliyor: “Üniversitede (İ.Ü. İletişim Fakültesi) kamuoyu araştırmaları yaptığımız odamız çok kalabalıktı ve arkadaşlarımızla sohbet etme fırsatı bulamazdık. Bir gece 5-6 arkadaşıma mektup yazdım, onlar da bu iletişim biçimini sevdi ve bana cevap yazmaya başladılar. Bir yılın sonunda, her birimizin yazma becerisi inanılmaz oranda gelişmişti. Senaryo, piyes ve roman yazarlığı kursuna gittiğim iki yıl boyunca da hocalarımızın verdiği ödevleri yaptıkça, yazma becerimde bir sıçrama daha oldu. Neden herkes belli egzersizleri yaparak yazma becerisini geliştirmesin diye düşündüm. Yaratıcı Yazarlık Defteri’ni bu egzersizleri hep birlikte yapalım diye hazırladım. Üzerine düşünmenin zihnimizi geliştireceğini bildiğim soruları, her gün düzenli cevaplayarak siz de yazma pratiğinizi çok geliştirebilirsiniz.”

Yazarlığın teorik kısmını anlatan kitapların aksine, yazar adayının aksiyon almasını sağlayan Yaratıcı Yazarlık Defteri, satışa çıktığı ilk günden itibaren özellikle lise ve üniversite öğrencileri tarafından yoğun ilgi gördü. Yakında atölyelerle de desteklenecek olan yazarlık defterini edinebileceğiniz linkler ise şöyle;

https://www.babil.com
https://yitikulkeyayinlari.com
https://www.ilknokta.com
https://www.eganba.com
https://www.pandora.com.tr
https://www.kitapyurdu.com
https://www.dr.com.tr
https://www.idefix.com

Kasaba.works Digital Agency